DOE MEE

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Betrokken ambassadeurs bij Dichtbijvangst                    

Wij zetten ons in om Noordzeevis uit Scheveningen bij iedereen geliefd te maken, van visser tot consument. We willen de consumptie van Noordzeevis uit Scheveningen stimuleren door zijn herkenbaarheid en verkrijgbaarheid te vergroten. Dit doen we samen met onze ambassadeurs. Onze ambassadeurs zijn ondernemers (vaak uit Scheveningen, maar we breiden steeds verder uit!) die de liefde en passie voor Noordzeevis met ons delen. Gezamenlijk hebben we als doel Noordzeevis uit Scheveningen op de kaart te zetten. Dit alles ter bevordering van de lokale visserij.Wat doen wij?
De stichting beheert en ondersteunt de community van ambassadeurs van Noordzeevis uit Scheveningen. Dit doen we door de organisatie van bijeenkomsten, de ontwikkeling van promotie en het doen van onderzoek. Ook vinden we het belangrijk om consumenten meer te betrekken bij het verhaal. Zo organiseren we lespakketten voor jongeren en schrijven we kookboeken met heerlijke recepten voor Noordzeevis.Geschiedenis
De activiteiten rond Noordzeevis uit Scheveningen zijn ontstaan vanuit het programma Banking for Food van de Rabobank. Met dit programma wil de Rabobank een bijdrage leveren aan het oplossen van de wereldvoedselproblematiek. Begin 2015 organiseerde Rabobank regio Den Haag een eerste bijeenkomst waarbij zij samen met een brede representatie van ondernemers uit de Scheveningse vissector het thema Scheveningse Vis verkende. Het enthousiasme om hier met elkaar energie in te steken was groot. De Rabobank en het Haagse communicatie- en adviesbureau Schuttelaar & Partners besloten vervolgens gezamenlijk de stichting Scheveningse Vis op te richten, later omgedoopt tot Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.