DOE MEE

Noordzeevis

Lekker, lokaal en van hoge kwaliteit

In onze Noordzee leven ongeveer 220 verschillende vissoorten. Waarvan op ongeveer 30 soorten commercieel gevist wordt. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90% geëxporteerd. We importeren veel andere vissoorten, zoals zalm, tonijn, tilapia en pagasius. En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met een Noordzee als achtertuin. 

Het is tijd voor meer Noordzeevis op ons menu! 

De Noordzee
De Noordzee is een relatief ondiepe zee met een oppervlakte van ongeveer 725.000km2. Dat is ruim drie keer zo groot als Duitsland en maar liefst achttien keer zo groot als ons land. Het is bovendien één van de meest gereguleerde en schone zeeën ter wereld. Het herstelvermogen van de Noordzee en het aanpassingsvermogen van het leven in de Noordzee is ongekend. Dit biedt kansen voor het zeeleven en daarmee voor onze visserij en Noordzeevisconsumptie.  

Noordzeevissen
Benieuwd naar de verschillende vissoorten die in de Noordzee leven en we kunnen consumeren? En wil je weten hoe je deze kunt bereiden tot een heerlijk gerecht? Klik dan op één van de onderstaande Noordzeevissoorten voor meer informatie en recepten!

Meer weten? Bekijk ook eens de website van het NEDERLANDS VISBUREAU voor nieuws en feiten over vis.

 


 

    

bot koolvis schol
dorade Langoustine steenbolk
griet leng tarbot
harder makreel tong
haring mul tongschar
heek noordzeekrab wijting
heilbot oosterschelde kreeft zeebaars
hollandse-garnaal Pieterman zeeduivel
hondshaai rode poon zeewolf
horsmakreel rog zonnevis
inktvis schar  
kabeljauw schelvis  

 

     
     

 
   

KLEURPLATEN van NoordzeeVIS

 

            
heek.pdf rog.pdf
heilbot.p schelvis.pdf
horsmakreel.pdf schol.pdf
kabeljauw.pdf tarbot.pdf
langoustine.pdf tong.pdf
makreel.pdf tongschar.pdf
mul.pdf wijting.pdf
pieterman.pdf zeebaars.pdf
pijlinktvis.pdf zeeduivel.pdf
   
 

Lees meer over Stichting Noordzeevis uit Scheveningen