DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

De Zeeuwse stromen is ambassadeur

22 november 2021

De Zeeuwse Stromen uit Renesse ambassadeur van Noordzeevis uit Scheveningen

Op donderdag 4 november heeft De Zeeuwse Stromen een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De oorkonde werd aan hen uitgereikt omdat zij zich met passie inzetten om Noordzeevis aan de man te brengen in hun hotel en strandpaviljoen. Donald van Vliet, eigenaar strandpaviljoen, nam deze oorkonde in ontvangst uit de handen van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Voorbij lokaal
De Zeeuwse Stromen bestaat uit een groot hotel en een strandpaviljoen dat daar op steenworp afstand vandaan ligt. Duurzaamheid staat bij beide plekken hoog in het vaandel en bij de strandtent, De Haven van Renesse, doen ze er zelfs nog een schepje bovenop. Circulariteit is daar het motto. Het strandpaviljoen maakt van hun koffie residu en sinaasappelschillen likeur, ze maken hun eigen zeep en koken op afval met een biovergister. Naast de inzet op circulariteit staat het werken met lokale producten ook hoog op de agenda.

Seizoenen van de zee aanbieden
In zowel het hotel als het strandpaviljoen wordt stevig ingezet op lokale producten. Ook wanneer het vis betreft. Donald van Vliet: “We willen per kwartaal de seizoenen van de zee aanbieden. Nu hebben we daarom makreel en zeebaars op het menu staan. Die zijn nu perfect in dit seizoen. Volgend kwartaal heroverwegen we dit weer en kijken we welke vissen uit de Noordzee dan beter op onze kaart kunnen staan. Zo geven we onze klanten altijd het beste product en houden we oog voor de gezondheid van de Noordzee” Strandpaviljoen De Haven van Renesse kreeg een oorkonde uitgereikt door Stichting Noordzeevis uit Scheveningen omdat zij met passie producten uit eigen zee aanbieden.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen
Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In onze Noordzee leven ongeveer 220 ver- schillende vissoorten. Waarvan op ongeveer 30 soorten commercieel gevist wordt. Toch komen de meeste vissen die we eten niet uit de Noordzee, terwijl onze zee een van de meest gereguleerde en schone zeeën ter wereld is. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90% geëxporteerd. We importeren veel andere vissoorten, zoals zalm, tonijn, tilapia en pangasius. En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin.