DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Visgilde Kees Sloot ontvangt oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

4 november 2021

Op vrijdag 22 oktober heeft Visgilde Kees Sloot uit Rotterdam een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De viswinkel ontving de oorkonde voor het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen. Rick Groenenboom, eigenaar Visgilde Kees Sloot, nam de oorkonde in ontvangst van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Blijven hangen in de vis
Rick Groenenboom begon met werken in de vissector op zijn 17e bij Visgilde Gebroeders de Block in Krimpen aan den IJssel als bijbaantje. Hij leerde veel, deed veel kennis op door het zelf te doen en volgde de visvakopleiding. De interesse en liefde voor het vak groeide steeds meer. Vervolgens is hij bedrijfsleider geworden bij de Gebr. De Block en nu twintig jaar later is hij de eigenaar van zijn eigen winkel, Visgilde Kees Sloot, in winkelcentrum Keizerswaard op Rotterdam Zuid. Deze winkel runt hij samen met zijn vriendin Robin Vos en een groot team van gepassioneerde werknemers.

Eten uit eigen tuin
Rick is nu twee jaar eigenaar van Viswinkel Kees Sloot en vindt het belangrijk om vis van dichtbij onder de aandacht te brengen bij zijn klanten: “Vis uit de Noordzee, dat is gewoon top. We mogen er echt trots op zijn dat we de rijke Noordzee als achtertuin hebben. En daar mogen we best wat meer uit eten.” Het ambassadeurschap bij Stichting Noordzeevis uit Scheveningen ziet hij als de kroon op zijn werk en om dit te vieren organiseerde hij aansluitend op de oorkonde uitreiking een braderie in het winkelcentrum. Daarbij waren leuke aanbiedingen voor de klant verkrijgbaar, liep een grote schol rond met hapjes, en werd het verhaal van Noordzeevis uit Scheveningen aan de hand van een volle vistafel met de consument gedeeld.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen
Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In onze Noordzee leven ongeveer 220 ver- schillende vissoorten. Waarvan op ongeveer 30 soorten commercieel gevist wordt. Toch komen de meeste vissen die we eten niet uit de Noordzee, terwijl onze zee een van de meest gereguleerde en schone zeeën ter wereld is. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90% geëxporteerd. We importeren veel andere vissoorten, zoals zalm, tonijn, tilapia en pangasius. En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin.

Rick Groeneweg, Robin Vos en hun kinderen nemen de oorkonde in ontvangst van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.