DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Vishandel W. van Wijk ambassadeur van Noordzeevis uit Scheveningen

23 juni 2021

Visgroothandel W. van Wijk ontving afgelopen week een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze groothandel ontving deze voor het actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee. Willem van Wijk nam de oorkonde in ontvangst uit handen van Ron Kleijn, bestuurslid van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Drie generaties Van Wijk

De vishandel is een familiebedrijf dat opgericht is door Wim van Wijk in 1970. In 1995 is het overgenomen door zijn zoon Henk en inmiddels werken de zonen van Henk, Robbin en Willem, ook in het bedrijf. Zij zijn de derde generatie die op de werkvloer rondlopen. De activiteiten van het bedrijf bij de oprichting richtte zich voornamelijk op commissie kopen voor visverwerkende bedrijven. Tegenwoordig levert het bedrijf ook aan viswinkels, markthandelaren en de horeca. “We kopen elke dag verse Noordzeevis op de visafslag en we weten wat de kwaliteit is. Noordzeevis is echt een kwalitatief goed product. Ons assortiment is overheersend Noordzeevis en als klanten om advies vragen, dan bevelen wij dit altijd aan.” Aldus Willem van Wijk.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om de vis uit de Noordzee geliefd te maken in de gehele keten; van visser tot consument. Het doel is om veel meer mensen te laten genieten van de lokale, lekkere en gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft. De stichting werkt inmiddels met ongeveer 70 ambassadeurs, allemaal ondernemers van op of rond Scheveningen met liefde voor Noordzeevis.

Ron Kleijn (rechts) overhandigt de oorkonde aan Willem van Wijk.