DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

TARBOT OP DE HUID GEBAKKEN MET LIMOENOLIE

22 december 2021

HOOFDGERECHT

VOOR 4 • 30 MIN

Ingrediënten 

  • 800 g tarbotfilet met vel 700 g kruimige aardappelen 200 ml melk
  • 50 g boter
  • 2 limoenen
  • verse dille
  • verse bieslook
  • verse platte peterselie
  • 500 g (diepvries)tuinerwtjes 100 ml olijfolie

BEREIDING

  • Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in weinig water in ± 15 minuten gaar. Verwarm de melk met het klontje boter op een laag vuur.
  • Maak de limoenolie door de schil van de goed schoongeboende limoenen te raspen en te mengen met olijfolie.
  • Hak de verse kruiden fijn.
  • Verwarm de tuinerwtjes op een laag vuur in kokend water.
  • Bak intussen de tarbot, aan een kant op de huid, in wat olie met een beetje boter in ± 5 minuten gaar, besprenkel de bovenkant met hete olie zodat ook deze kant gaar wordt.
  • Giet de gekookte aardappelen af, stamp ze fijn, meng de warme melk erdoor en maak de puree op smaak met de fijngehakte kruiden, zout en peper naar smaak.
  • Serveer de tarbot op de gekruide puree met de tuinerwtjes en wat limoenolie naar smaak.