DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Wandelaars op culinaire ontdekkingsreis door de Scheveningse haven

18 juni 2021

Op maandag 14 juni organiseerde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen de eerste horecatour door het havengebied van Scheveningen. Zo’n zestig wandelaars namen deel aan de wandeling en er werd bij diverse restaurants gestopt om een culinair gerecht met Noordzeevis uit Scheveningen in de hoofdrol te proeven. Bekende en onbekende vissoorten die dagelijks op de Scheveningse visafslag binnenkomen passeerden de revue.

Hart onder de riem voor de horeca
In de haven van Scheveningen zitten veel ambassadeurs van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Dit zijn ondernemers die veel met Noordzeevis uit Scheveningen werken en het prominent op hun menukaarten hebben staan. Vanwege de heropening van de horeca organiseerde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen de wandeling om deze sector een hart onder de riem te steken. Met ruim zestig wandelaars gingen zij in kleine groepjes langs diverse restaurants voor een culinair hapje met Noordzeevis in de hoofdrol. Vissoorten die op het menu stonden waren welbekenden Scheveningse soorten, zoals schol, makreel en haring. Ook onbekendere soorten zoals wijting en pieterman werden aangeboden. Deze relatief onbekende vissoorten wil de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen graag meer op het menu zien staan bij de lokale horeca.

Route voor iedereen beschikbaar
De Scheveningse haven is in eerste instantie gegraven voor de visserij. De visserij is niet weg te denken uit de haven, maar tegenwoordig bruist het ook van de bedrijvigheid in andere sectoren. Er valt veel te zien. Zo is er een jachthaven met zeilboten, liggen er onderzoeksschepen, zijn er veel bezienswaardigheden en een hoop restaurants in de haven gevestigd. De route die Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft ontwikkeld door de haven en het aansluitende dorp kan meegenomen worden bij één van de ambassadeurs en is te downloaden op de website van de stichting; www.noordzeevisuitscheveningen.nl.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen
Stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om de vis uit de Noordzee geliefd te maken in de gehele keten; van visser tot consument. Het doel is om veel meer mensen te laten genieten van de lokale, lekkere en gezonde vissen die de Noordzee te bieden heeft. De stichting werkt inmiddels met ongeveer 70 ambassadeurs, allemaal ondernemers van op of rond Scheveningen met liefde voor Noordzeevis.