DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Catch by Simonis ontvangt oorkonde vanwege passie voor de Noordzee

3 december 2021

Op woensdag 24 november heeft Catch by Simonis een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Het restaurant ontving deze oorkonde voor het met passie aanbieden en geliefd maken van producten uit eigen zee. Giovanni Simonis nam namens Catchy by Simonis de oorkonde in ontvangst van Kees Taal, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

De derde generatie
Simonis is al decennia een begrip in het Scheveningse en het Haagse. De familie startte ooit met de handel van gerookte paling op de Haagse Markt en is inmiddels helemaal gericht op vis. Tegenwoordig beheert Simonis meerdere aspecten in de keten. Ze hebben naast het bekende restaurant en viswinkel bij de visafslag op Scheveningen ook twee restaurants in de Tweede Haven, een strandtent, een restaurant op de boulevard, een viswinkel in het centrum en drie marktplaatsen. Bij al deze eetgelegenheden en verkooppunten staat vis centraal.

Catch by Simonis
Bij Giovanni Simonis kroop het bloed waar het niet gaan kon. Hij studeerde voor arts, maar is toch werkzaam geworden in het familiebedrijf en voelt zich daar als een vis in het water. “Doordat we zelf de vis inkopen op Scheveningen kunnen we onze restaurants, waaronder Catch by Simonis, bevoorraden met optimaal verse vis. In 2013 hebben we Catch by Simonis geopend; een visrestaurant met Franse twist. Ons doel was om meer beleving rondom vis aan de consument mee te geven. Dit doen we door mooie Noordzeevissen, zoals tarbot, te serveren, maar ook door plateau Fruits de Mer op tafel te zetten waar Noordzeevis op terug te vinden is. De oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen is de kroon op het werk”, aldus Giovanni Simonis.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen
Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In onze Noordzee leven ongeveer 220 ver- schillende vissoorten. Waarvan op ongeveer 30 soorten commercieel gevist wordt. Toch komen De meeste vissen die we eten niet uit de Noordzee, terwijl onze zee een van de meest gereguleerde en schone zeeën ter wereld is. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90% geëxporteerd. We importeren veel andere vissoorten, zoals zalm, tonijn, tilapia en pangasius. En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin.

Kees Taal, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen(links), overhandigt de oorkonde aan Giovanni Simonis.