DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Vishandel J. Knoester in Zoetermeer ontvangt oorkonde

19 april 2021

Vishandel Knoester uit Zoetermeer heeft een oorkonde uitgereikt gekregen. Deze ontvingen zij voor het met passie aanbieden en bekender maken van vis uit eigen zee. Matthijs Den Heijer, voorzitter van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen overhandigde de oorkonde aan Rick Knoester.

Vakkennis, ambacht en heel veel ervaring
Vishandel Knoester is een puur familiebedrijf en dat is het altijd al geweest. Vader, moeder en zoon staan samen in de winkel en ze runnen de zaak met z’n drieën. Sjaak zit al zijn hele leven in de vissector. Hij heeft jaren gevaren op de SCH 249, gewerkt op de visafslag van Scheveningen en heeft daarna de deuren van zijn eerste viswinkel geopend. Eerst in Duindorp, daarna in Zoetermeer. In 2012 werd hij in de zaak versterkt door zijn vrouw Marion en in 2017 door zoon Rick, die uiteindelijk de zaak zal overnemen. 

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst
Zoon Rick deelt dezelfde passie en liefde voor het vak als zijn ouders. Hij is sinds 2017 werkzaam in de winkel en wanneer zijn ouders met pensioen gaan wil hij het graag overnemen en verder ontwikkelen. Recentelijk is hij afgestudeerd aan de SVO-vakopleiding Food in Rijswijk en ziet een zonnige toekomst tegemoet. Rick vindt het belangrijk om te specialiseren: “We onderscheiden ons met de gebakken vis. Dat willen we zo goed en bijzonder mogelijk aanbieden. Een leuk voorbeeld van wat we verkopen is kibbeling van scharfilet. Zodra je dat de klanten laat proeven zijn ze om en komen ze ervoor terug.” aldus Rick.