DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Katwijkse vishandel M. Hartevelt & Zn. toegetreden als ambassadeur

9 februari 2021

Op woensdag 3 februari ontving Vishandel M. Hartevelt & Zn. uit Katwijk een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze ontvingen zij voor het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee. Willem Hartevelt, mede-eigenaar van de ambulante vishandel, nam de oorkonde in ontvangst van Leen Haasnoot, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Vis is er met de paplepel ingegoten
Willem Hartevelt is de derde generatie van de Katwijkse vishandel M. Hartevelt & Zn. Zijn opa is het bedrijf gestart met een ouderwetse haringkar op straat. Die heeft het stokje overgedragen aan vader Marinus en inmiddels heeft het bedrijf drie vestigingen. Een ambulante handel in Warmond, een ambulante handel in Leiden Zuid en de hoofdstandplaats op Leiden Centraal waar het bedrijf al 42 jaar gevestigd zit. Vis is er bij de familie met de paplepel ingegoten en de volgende generatie staat al te popelen om ook in het bedrijf aan de slag te gaan.

Geven wat de zee te bieden heeft
Willem snijdt al sinds zijn achtste haring en heeft dit inmiddels geperfectioneerd. Haring is de hoofdmoot van het bedrijf. Naast haring biedt de vishandel ook een ruim assortiment verse vis aan waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. “We geven wat de Noordzee te bieden heeft en we kijken goed naar de kwaliteit en het seizoen van de vis. We zien dat mensen steeds bewuster worden van wat ze eten, maar tegelijkertijd vragen ze veel naar vis die uit andere zeeën komt. We zijn dan ook enthousiast om samen met Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vis uit eigen zee prominenter op de kaart te zetten”, aldus Willem Hartevelt.

V.l.n.r: Willem Hartevelt, mede-eigenaar M. Hartevelt & Zn. neemt de oorkonde in ontvangst van Leen Haasnoot, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.