DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Vishandel van Eeden is ambassadeur

6 oktober 2020

Op donderdag 1 oktober ontving Vishandel van Eeden een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze ontvingen zij voor het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee. Kevin van Eeden en zijn vrouw Iris Bothmer, eigenaren van de vishandel, namen de oorkonde in ontvangst van Agnes Leewis, bestuurslid van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Spannende tijd om te starten
Kevin (30) en Iris (25), beide Scheveningers, hebben de zaak sinds 15 februari dit jaarTwee weken voordat de coronacrisis voet aan land zette in Nederland. Rampspoed leek in het verschiet, maar het tegendeel bleek waar. Omschakeling naar take away en kant-en-klaarmaaltijden bleken de oplossing. Na verscheidene aanpassingen in de zaak begonnen de klanten te komen en die bleven ook komen. 

Carrièreswitch 
Kevin werkt al zijn hele leven in de vissector. Van Scheveningen tot IJmuiden als fileerder. Maar voor Iris is het een carrièreswitch. Ze werkte eerst bij het notariaat, maar door de aanhoudende drukte in de winkel heeft ze haar baan opgezegd. Een grote verandering, maar ze is blij met de beslissing: “Ik vind het geweldig. Nadat de winkel anderhalve maand open was ben ik van een dag in de week helpen, naar fulltime meewerken gegaan. Het fileren van vis ben ik aan het perfectioneren en haring snijden heb ik inmiddels onder de knie.”

Vroeg dag, elke dag
Een eigen viswinkel is altijd Kevin zijn droom geweest. Het is hard werken en doet hij met passie. Elke avond kijkt hij wat er de volgende dag wordt aangevoerd op de Scheveningse visafslag. En elke ochtend gaat hij om 06:00 uur richting de visafslag om de kwaliteit te inspecteren en de verse Noordzeevis te kopen. “Het liefst hou ik de keten zo kort mogelijk. Wat in de ochtend aankomt kan in de avond al op het bord van de klant liggen. We staan voor een lekker visje en kwaliteit, en Noordzeevis heeft dat allebei.”, aldus Kevin. De Noordzeevissoorten die hij veelal koopt zijn schar, schol, wijting en kabeljauw. “Wijting is absoluut mijn favoriet. Het heeft een heerlijke smaak en ik raad het mijn klanten vaak aan. Door het verhaal erbij te vertellen merk ik dat klanten er steeds vaker naar vragen.” De jonge ondernemers kijken de toekomstig rooskleurig tegemoet en zitten vol ideeën om Noordzeevis uit Scheveningen prominenter op de kaart te zetten.