DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Wethouder Revis neemt kookboek Noordzeevis uit Scheveningen in ontvangst

7 juli 2020

Het eerste exemplaar van het nieuwe kookboek lag al op de wethouder te wachten sinds maart, maar kon door het begin van de coronacrisis niet uitgereikt worden. Op maandag 6 juli heeft wethouder Boudewijn Revis alsnog een exemplaar van het nieuwe kookboek van Noordzeevis uit Scheveningen in ontvangst genomen. Dit gebeurde tijdens de Green Key bijeenkomst bij Beachclub Birds waarbij 10 strandtenten een certificaat kregen voor hun verdere stappen in duurzaamheid.

Duurzaamheid van belang voor de strandtenten

Tien nieuwe strandtenten ontvingen vandaag het Green Key certificaat uit handen van wethouder Revis. Dit certificaat ontvangen de strandtenten als ze verschillende maatregelen nemen op duurzaamheidsgebied. Zo moeten ze zuinig omgaan met water en energie, hun afval scheiden, milieuvriendelijk schoonmaken en ook zorgen voor een menukaart vol duurzame gerechten, Noordzeevis uit Scheveningen past daar mooi bij; het is lokaal, authentieke en zorgt voor een goed verhaal.

Lokaal eten is steeds belangrijker

Veel mensen eten zalm of tonijn, maar waarom niet veel vaker kiezen voor wijting, schar of rode poon? Om de horeca, zoals strandtenten te inspireren vaker voor vis uit eigen zee te kiezen maakt Stichting Noordzeevis uit Scheveningen kookboeken. Het nieuwste boek is ‘Noordzeevis uit Scheveningen; Verse vangst voor de nieuwe generatie gemaakt voor en door jongeren.  Suzanne van der Pijl bestuurslid van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen geeft aan dat juist omdat deze keer jongeren de recepten ontwikkeld hebben, ze bij uitstek geschikt zijn voor de strandtenten. Daar komt namelijk vooral veel jonger publiek en deze recepten zullen hen zeker aanspreken. Wethouder Revis vindt het belangrijk dat jongeren meer vis gaan eten. “Het eten van vis is goed voor jongeren, het is heel gezond en erg lekker en daarnaast komt het ook nog eens uit de buurt.”, aldus de wethouder.

]Meer Noordzeevis uit Scheveningen op de menukaart

Vissen als wijting, schol en steenbolk worden in Scheveningen bijna dagelijks aangeboden. Het doel van stichting Noordzeevis uit Scheveningen is om meer mensen te laten genieten van onze eigen vis uit de Noordzee. Verser kan het niet. Het boek is te bestellen via www.noordzeevisuitscheveningen.nl/kookboek.

Wethouder Boudewijn Revis neemt het boek in ontvangst vcan Suzanne van der Pijll, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.