DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Alle Nederlandse haring MSC gecertificeerd en dus duurzaam

13 juni 2020

Het gaat heel goed met de Noordzee-haring. Tegenwoordig is de hele Nederlandse haringvangst MSC gecertificeerd. Er wordt niet sneller gevist dan de haring zichzelf kan voortplanten. De haringvangst heeft minimale effecten op de mariene flora en fauna. Haring heeft daarnaast een heel lage CO2 footprint in vergelijking met andere dierlijke eiwitbronnen. Haring is dus een duurzame keuze. Kijk voor meer informatie over duurzaamheid en haring naar de campagne die onze ambassadeur MSC over haring heeft gemaakt naar aanleiding van de komst van de Hollandse Nieuwe.

Traditioneel eet je haring met uitjes van de staart, maar met haring kun je heel veel kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pokébowl met haring? Kijk voor het recept van de pokébowl en andere lekkere gerechten met Noordzeevis in ons kookboek.