DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Bestel je vlag voor Vlaggetjesdag

26 mei 2020

Dit jaar is er vanwege de coronacrisis geen normale Vlaggetjesdag. In plaats daarvan roept Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen op om de straten op 13 juni op grote schaal te voorzien van vlaggen die Scheveningen eren. Dit meldde Gerbrand Voerman, voorzitter van de stichting gisteren tijdens het tweede webinar van stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Vlaggetjesdag 2020 anders dan andere jaren
Dat Vlaggetjesdag niet door kon gaan was al vroeg duidelijk, maar voorzitter Gerbrand Voerman liet zich niet uit het veld slaan en vertelt in het webinar wat de plannen zijn omtrent de komst van de Hollandse Nieuwe. Voerman: “We gaan de komst van de Hollandse Nieuwe toch gewoon vieren, alleen in aangepaste vorm. Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt geschonken aan de zorg en op Vlaggetjesdag zelf gaat Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen de verzorgingstehuizen af om de bewoners te voorzien van verse haring. En daarnaast is er dus de oproep om te vlaggen. We vragen heel Scheveningen om te vlaggen. Dat kan met de Nederlandse vlag, de Scheveningse vlag of de vlag van Noordzeevis uit Scheveningen. Des te meer vlaggen, des te beter!”

Bestel een Noordzeevis uit Scheveningen vlag
Ben jij trots op Scheveningen en de vis die we hier traditiegetrouw al decennialang aanvoeren? Laat het zien tijdens Vlaggetjesdag met een Noordzeevis uit Scheveningen vlag. Bestel het eenvoudig door een mailtje te sturen naar info@noordzeevisuitscheveningen.nl