DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Beet by Peet is ambassadeur

17 februari 2020

Op vrijdag 14 februari ontving viskiosk Beet by Peet aan het Azaleaplein in Den Haag een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze ontvingen zij voor het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee. Peter van der Meulen, eigenaar, nam de oorkonde in ontvangst van Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

De viskiosk van Beet by Peet doet al een tijdje dienst op het Azaleaplein. In 1976 begon het als een haringkraam en door de jaren heen is het uitgegroeid tot een vaste kiosk met zitplekken. 

Vermeulen, geboren en getogen in Den Haag, heeft achttien jaar in de financiële sector gewerkt. Wanneer het de haringtijd was nam hij vrij van zijn werk om haring te snijden bij een vriend met een viskiosk. Dit beviel hem goed en toen de kans om zelf een viskiosk over te nemen zich aanbood twijfelde Vermeulen geen moment. Sinds juli 2019 is hij de trotse eigenaar van Beet by Peet en hij heeft enthousiaste plannen voor de toekomst. Een daarvan is om nog meer naar een lokaal assortiment toe te werken met Noordzeevis. “Den Haag is een stad aan zee. En ik wil dat klanten dat in mijn toonbank terugzien.”, Aldus Vermeulen over zijn motivatie om meer Noordzeevis aan te bieden. 

V.l.n.r Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, reikt de oorkonde uit aan, Peter van der Meulen, eigenaar Beet by Peet. (Foto Paul Einerhand)