DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Vis van Lon ambassadeur

17 december 2019

Op dinsdag 9 december ontving de viswinkel Vis van Lon een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze ontvingen zij voor het met passie aanbieden en actief bijdragen aan het geliefd maken van Noordzeevis. Lon Oosterbroek, eigenaar Vis van Lon, nam de oorkonde in ontvangst van Matthijs den Heijer, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. 

Lon ging op jonge leeftijd al mee om vis te verkopen. Zijn moeders kant van de familie komt van Scheveningen en zijn tantes liepen altijd in traditionele dracht. Iets wat hij erg kon waarderen. Hij stond al op de markt met familie toen hij 10 jaar was en is altijd dol op vis geweest; van bereiden, koken en verkopen tot het zelf hengelen van vis langs de waterkant. In 2009 opende hij de deuren van zijn winkel in de Dorpsstraat van Zoetermeer en is sindsdien al voorstander en voorvechter van het eten van vis uit eigen zee en uit het juiste seizoen. “De Noordzee is een geweldig vangstgebied en wordt goed gereguleerd. We kunnen hier met een gerust hart van eten”, Aldus Lon. In de toekomst wil hij nog meer doen om een positieve swing te geven aan Noordzeevis. “Goede voorlichting is belangrijk” vindt hij en daarom kijkt hij naar de mogelijkheden om een workshop op de been te krijgen om de basisprincipes van het koken met vis uit te leggen. Samen met Stichting Noordzeevis uit Scheveningen wil hij consumenten motiveren om van het bekende af te stappen en eens te kiezen voor vis uit eigen zee.