DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Scheveningse Vishandel Albatros Johannes ontvangt oorkonde

2 december 2019

Donderdag 28 november ontving de Scheveningse vishandel Albatros Johannes een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze ontvingen zij voor het actief bijdragen aan het geliefd maken van vis uit eigen zee. Johannes Pronk, eigenaar Albatros Johannes, nam de oorkonde in ontvangst van Agnes Leewis, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Staat ermee op en gaat ermee naar bed
Johannes Pronk is al zijn hele leven werkzaam in de visserijsector. Hij ging ooit een reisje mee vissen met de kotter, maar vond dit niks. De twintig jaar die erop volgde heeft hij op de Scheveningse visafslag gewerkt en is daarna zelf gaan ondernemen in de vis. Sinds 1998 verhandelt hij vis. Dit doet hij op weekmarkten, evenementen en heeft hij ook gedaan via een viswinkel in Hoek van Holland. Die heeft hij niet meer, maar hij heeft onlangs een nieuwe winkel geopend; de Albatros Johannes, aan de Westduinweg op Scheveningen. “Op de markt willen ze Noordzeevis. Bij de wat ouderen consumenten is dit vanzelfsprekend, maar bij de jongeren wil dit nog wel eens wat moeilijker gaan. Die probeer ik dan altijd te verleiden om toch voor Noordzeevis te kiezen”, aldus Johannes. Met de nieuwe winkel wil Johannes ook meer aandacht besteden aan Noordzeevis. “Het is nou eenmaal een mooi product en daar sta ik voor.”


Agnes Leewis, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, overhandigt de oorkonde aan Johannes Pronk, eigenaar Scheveningse Vishandel Albatros Johannes. (Foto Paul Einerhand)