DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

VISSCH festival voor jong en oud

8 oktober 2019

Noordzeevis festival VISSCH

Afgelopen weekend was het jaarlijks terugkerend Noordzeevis festival VISSCH. Dit vond voor de zesde keer traditiegetrouw plaats in het hart van de Scheveningse visserij, de visafslag. Van vrijdag tot en met zondag was de schouwruimte van de afslag omgetoverd tot festivalterrein. Hippe foodtrucks sierde de hal samen met warme haardvuurtjes, harbour jazz, vistafels en vissige aankleding. Naast veel te eten was er ook veel te doen. Zo waren er kookworkshops, fileerdemo's en tastings. Bij uitstek de plek voor visliefhebbers om vis uit eigen zee te proeven, te beleven en om ge├»nspireerd te raken. Niet alleen voor volwassenen was het een leuke plek, ook voor de jeugd was er een hoop te doen. De organisatie van VISSCH heeft samen met Stichting Noordzeevis uit Scheveningen de handen ineengeslagen om dit jaar ook de jeugd en jongeren te enthousiasmeren over Noordzeevis.

Kookwedstrijd voor jongeren
Op vrijdag werd VISSCH officieel geopend door Heino Walbroek, Voorzitter VISSCH, Harrie Wientjes, Rabobank, en Bruno Bruins, Minister Medische Zorg en Sport. Onder leiding van Chef-kok Robert Siedenburg gingen zij vis fileren en vervolgens ook bereiden. Aansluitend aan de opening startte de kookwedstrijd voor jongeren. Hieraan deden hobbykoks, foodbloggers en studenten van het ROC Mondriaan mee. Student Kevin van ROC Mondriaan sleepte de eerste prijs binnen en scoorde hij met zijn recept een plek in het volgende kookboek van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. 
 

Vissticks maken met kids
Jong geleerd is oud gedaan en daarom focust Stichting Noordzeevis uit Scheveningen dit jaar op het onderwijzen en enthousiast maken van de jeugd over Noordzeevis. Naast de kookwedstrijd werd er op de zondag ook een kinderprogramma verzorgd door Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Gedurende de dag konden kinderen kleurplaten van Noordzeevissen inkleuren, kregen zij uitleg over vis uit de Noordzee, was er een vis spel en konden zij zelf vissticks maken. Deze vissticks werden gemaakt van een onbekendere Noordzeevis, namelijk wijting. In de tijd dat de vissticks in de oven zaten maakte de kinderen hun eigen sausjes. Een simpel en makkelijk recept dat de kinderen goed smaakte.