DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Viswinkel VFP is ambassadeur

25 oktober 2019

Viswinkel VFP aan de Theresiastraat is nog niet lang open, maar ontvangt een oorkonde van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze kregen zij voor het ambassadeurschap bij de stichting en het met passie aanbieden en geliefd maken van vis uit eigen zee. 

Cees van der Coterlet, Eigenaar VFP, werkt al sinds zijn 12ein de vis. Toen begon hij met haring fileren voor de handelaren op de markt en niet veel later ging hij al met zijn vader mee om vis te venten in Brabant. Sindsdien heeft hij in de ambulante vishandel door heel Nederland gewerkt. Totdat Cees en zijn vrouw Joke 12,5 jaar geleden de viswinkel op de van Hoytemastraat aankochten. Na verloop van tijd kwam dochter Megan in de winkel werken en even daarna volgde schoonzoon Justin. Deze werkvorm verliep zo goed dat uitbreiding mogelijk was en deze mogelijkheid vond de familie op de Theresiastraat. In de nieuwe winkel zet Cees hetzelfde concept neer in een wat kleinere setting en dit is tevens de winkel waar de oorkonde in ontvangst genomen werd. “De Nederlandse consument, maar zeker ook de jeugd moet kennis maken met de kwaliteit van Noordzeevis. Het is belangrijk dat we Noorzeevis promoten. Er zwemmen namelijk veel heerlijke ‘vergeten’ vissen in de zee, zoals pieterman, rode mul, tongschar enz. die waardering verdienen”, aldus Cees over zijn motivatie tot het ambassadeurschap. 

Joep Besselink, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, reikt de oorkonde uit aan Cees van de Coterlet, Viswinkel VFP.