DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Les aan 4 HAVO bij Muzee Scheveningen

29 oktober 2019

Vandaag waren wij uitgenodigd door Muzee Scheveningen om een gastles over Noordzeevis en de visserij op Scheveningen te verzorgen. Deze les gaven wij aan 4 HAVO van het Christelijk Lyceum uit Delft. 

Vier keer 20 leerlingen kwamen onze gastles volgen. Deze verzorgde wij samen met Willem Ment den Heijer van het EMK. Voor deze les hadden wij een diverse mix van Noordzeevis meegenomen om over te vertellen. Daarnaast hadden we filmpjes over het werk op de Scheveningse visafslag, een presentatie over vis en de Noordzee en een interactieve quiz waarbij de winnaar naar huis ging met een bakje kibbeling van Viswinkel de Lange. Sommige vragen hadden alle leerlingen goed, maar sommige waren ook weer faliekant fout. Er viel dus nog wat te leren en dat deden we met plezier.

 

Paul Einerhand, Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, vertelt de leerlingen over Noordzeevis en Scheveningen

De leerlingen volgen een interactieve quiz op hun mobiele telefoon waarbij diverse vissige vragen de revue passeren.