DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Interview Jeffry Camphuijsen

17 oktober 2019

Jeffry Camphuijsen van strandpaviljoen Grand Plage behoort tot een van de eerste ambassadeurs van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Een goede reden om hem eens te interviewen over zijn huidige kijk op Noordzeevis! Daarnaast zijn we benieuwd naar zijn drijfveren voor het ondernemerschap.

Tekst gaat door onder de fotoJeffry Camphuijsen (midden) van strandpaviljoen Grand Plage samen met een personeelslid (links) en de kok (rechts)

Hoe lang run je Grand Plage inmiddels?
’Op 12 jarige leeftijd (jaja, zo jong is nu niet meer denkbaar en tegen alle wetten in) begon ik bij Grand Plage in de keuken. Ik had het erg naar mijn zin! Toen op 25 jarige leeftijd mijn kans kwam om Grand Plage over te nemen, greep ik deze daarom direct. Zo ben ik inmiddels 20 jaar trotse eigenaar van het strandpaviljoen. Mijn vrouw en dochter werken er ook met veel plezier.’

Wat vind je het leukste aan het hebben van een strandpaviljoen?
‘Elke dag is hier anders. Dat maakt het runnen van Grand Plage uitdagend en leuk! Daarnaast zijn de gasten altijd vrolijk en maak ik gezellige praatjes. Ook trekt het buiten zijn en wel met mijn voeten op het Scheveningse strand mij enorm. Kortom; het is een feestje om elke dag de goede sfeer van het strandpaviljoen te proeven.’

Wat voor gasten komen er vooral langs?
‘Echt van alles! Vaste gasten, toeristen, jong, oud, families... We zijn voor iedereen open. Deze diversiteit aan mensen maakt het levendig.’

Wat is je plan voor Grand Plage voor de komende paar jaar?
‘Afgelopen winter hebben we alles verbouwd, dus daar kunnen we voorlopig op teren. Over twee jaar wordt de boulevard veranderd en wordt Grand Plage in omvang iets groter. Dat is een leuk project om naar uit te kijken!’

Waarom vind jij het geliefd maken van vis uit eigen zee zo belangrijk?
‘De Noordzee, de plek waar onwijs lekkere en hoge kwaliteit vis gevangen wordt, ligt voor onze deur. Ik vind het daarom doodzonde en onlogisch om vis uit Verweggistan te halen. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vind ik dan ook een geweldig initiatief.’

Wat vind je leuk aan het ambassadeurschap van de stichting?
'De community bijeenkomsten en activiteiten zijn erg leerzaam! Ik vind het leuk om te netwerken en ervaringen uit te wisselen over Noordzeevis met andere ambassadeurs. Ik kom altijd weer thuis met goede inzichten. Daarnaast vind ik de wisselende thema’s erg interessant, met name het thema ‘jeugd’ van dit jaar. Want jong geleerd is oud gedaan!’

Hoe staat het met de Noordzeevissoorten op de menukaart van Grand Plage?
‘Noordzeevis is hier absoluut de baas op de menukaart! De gasten vinden Noordzeevis heerlijk, met name de sliptong en schol. Zalm is de enige geïmporteerde vissoort die ik aanbied, omdat deze vissoort al jaren de hardloper is bij de gasten. En de gasten zijn de koning natuurlijk!’  

Welke Noordzeevis is jouw eigen favoriet?
‘Tong is mijn favoriet nummer 1! Daarnaast kun je mij voor kabeljauw ook zeker wakker maken. Eigenlijk is er geen enkele Noordzeevis die ik liever niet op mijn bord zie liggen.’