DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

ROC Mondriaan is Ambassadeur

25 september 2019

ROC Mondriaan brengt lokaal gevangen vis onder de aandacht bij studenten en ontvangt oorkonde

Afgelopen dinsdag heeft ROC Mondriaan in Den Haag een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Deze ontvingen zij voor het actief bijdragen aan het geliefd maken van Noordzeevis uit Scheveningen. Brigitte Laukens, directeur van de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening van ROC Mondriaan, nam de oorkonde in ontvangst van Suzanne van der Pijll, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Jongeren zijn de chef-koks van morgen
ROC Mondriaan aan de Koningin Marialaan te Den Haag leidt jongeren op tot zelfstandig kok en daar hoort werken met vis ook bij. Voor het schoonmaken, fileren en bereiden van vis heeft de school speciale lessen waarbij de studenten de fijne kneepjes van het vak leren. Brigitte Laukens: “Werken met lokale en seizoensgebonden producten staat bij de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat onze studenten hier meer kennis over vergaren want zij zijn immers de chef-koks van morgen.” Samen met Stichting Noordzeevis uit Scheveningen slaat de school nu de handen ineen om meer aandacht aan lokaal gevangen vis te geven en de toekomstige chef-koks bekend te maken met het product.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen
Suzanne van der Pijll,De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. We zien dat koks niet altijd goed weten hoe ze Noordzeevis moeten bereiden en dat is zonde want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal. We zijn erg blij dat de School voor Horeca en Facilitaire dienstverlening aandacht schenkt aan lokaliteit en we kijken ernaar uit om samen met de school, lokale Noordzeevis onder de aandacht te brengen bij student en horeca.”

Suzanne van der Pijll en Brigitte Laukens met de oorkonde vergezeld door een klas leerlingkoks die vlak daarvoor Noordzeevis fileerden onder leiding van docent Harry Visbeen.