DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Wethouder de Mos geeft Duits boek Noordzeevis aan kapitein MS Berlin

30 juli 2019

Gisteren kwam de MS Berlin de haven van Scheveningen binnen gevaren. Wethouder Richard de Mos stond klaar om alle gasten en de crew te verwelkomen op Scheveningen. 

Samen met Den Haag Marketing, Scheveningen Havenmeesters, Gemeente Den Haag en Stichting Noordzeevis uit Scheveningen gaf de kapitein van de MS Berlin, Alberto Tarozzi, de wethouder een rondleiding over het Schip. Op de brug van het schip verwelkomde de wethouder het schip officieel in Scheveningen en overhandigde daarbij het boek 'Nordseefisch Aus Scheveningen' en een vlag met het wapen van Scheveningen aan de kapitein. De vlag wapperde direct daarna hoog in de mast van de MS Berlin. De kapitein kondigde aan dat het schip het volgende jaar en het jaar daarnop wederom in de haven van Scheveningen zal aanleggen.

De MS Berlin is een relatief klein cruiseschip en kan daardoor gemakkelijk kleinere havens, zoals Scheveningen aan doen dan andere cruiseschepen. Het schip is 139 meter lang en 17,5 meter breed, heeft twee restaurants, bars en lounges en een zwembad. Het heeft 206 cabines en biedt ruimte aan 412 passagiers. 

Interesse in het Duitse boek? Hier vindt u meer informatie.

Kapitein Tarozzi met het boek Nordseefisch Aus Scheveningen

De vlag van Scheveningen is gehezen in de mst van de MS Berlin

Wethouder Richard de Mos, "Rembrandt van Rijn en Anita Verwoest, Gemeente Den Haag.