DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Vlaggetjesdag

16 juni 2019

Afgelopen zaterdag 15 juni was de 72e editie van Vlaggetjesdag. De viering van de Hollandse Nieuwe werd geopend door burgemeester Pauline Krikke en minister van medische zorg, Bruno Bruins. Op deze Scheveningse feestdag waren wij als stichting aanwezig met ons eigen kraampje. Ondanks een regenachtige start hebben wij het verhaal van Stichting Noordzeevis aan iedereen verteld, van Scheveninger tot toerist. In totaal heeft het feest 175.000 bezoekers getrokken. Zij konden genieten van Hollandse Nieuwe en nog veel andere eten. Ook waren er verschillende voorstellingen en demonstraties van de KNRM. Bij de stichting Noordzeevis uit Scheveningen kraam konden kinderen zich de hele dag vermaken met Noordzeevis kleurplaten en puzzels. Daarnaast konden zij zich verkleden als Noordzeevissen, zeemeerminnen en haaien. Ook was mascotte Schollie van de partij om met jong en oud op de foto te gaan.

Een versierd schip in de haven

Kinderen kijken naar spanbnende vissen in de bak met ijs.

Schollie geeft graag high fives aan de kids

Voor wie er wil kleuren is er ook ruimte.

Met Schollie op de foto kan nstuurlijk ook.

Schollie is voor jong en oud.

En Schollie heeft er vrienden gemaakt!

Sommige kids waren erg nieuwsgierig.