DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Verslag community bijeenkomst in Muzee

5 juni 2019

Wethouder Richard de Mos steunt Noordzeevis!

Wethouder De Mos ziet graag meer vis uit de Noordzee op de Haagse en Scheveningse menukaarten verschijnen. De wethouder, zelf een groot fan Noordzeevis, presenteerde zijn visie tijdens de community bijeenkomst op maandag 3 juni. Als het aan hem ligt, dan gebeurt dit zo snel mogelijk. De Mos,“Binnen mijn collegeperiode wil ik dat er in elke Haagse winkelstraat Noordzeevis uit Scheveningen te koop is.” Mede voor deze gepassioneerde visie om dit streekproduct onder de aandacht te brengen nam wethouder de Mos namens de Gemeente Den Haag een oorkonde in ontvangst. 

Kinderen kennis laten maken met Noordzeevis
Op de community bijeenkomst blikten we terug op de activiteiten van de afgelopen periode en presenteerde we de plannen voor de toekomst. Zo focussen we dit jaar op Haagse en Scheveningse jeugd. Daartoe organiseren we op Vlaggetjesdag een fotoshoot met een Panorama Mesdag decor aan de Dr. Lelykade. Daarnaast organiseren we een bijeenkomst die zich focust op jeugd en ouders bij voetbalclub SVV Scheveningen en hebben we een mascotte ontwikkeld. “Schollie” is de naam van de mascotte.

Schollie
De nieuwe aanwinst van het Noordzeevis uit Scheveningen team is "Schollie". De mascotte is zoals de naam doet vermoeden een grote schol met oran je stippen. Schollie werd met warm onthaal verwelkomt tijdens de community bijeenkomst in Muzee

Vis roken en rondleiding door Muzee Scheveningen
Ter afsluiting van de presentaties was er een rondleiding door het museum en een workshop vis roken gegeven door Rokerij Hoeks & Heerlijk. Hier werd makreel gerookt, maar ook onbekendere vissoorten, zoals schar en poon.  

ehrtbht

Schollie en Wethouder de Mos met de oorkonde voor het ambassadeurschap van de gemeente Den Haag