DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Community bijeenkomst Noordzeevis uit Scheveningen

14 maart 2019

Op dinsdag 12 maart jl. was de community bijeenkomst bij Vis- en Garnalengroothandel W.G. den Heijer & Zn. aan de Visserhavenweg te Scheveningen. Van visser tot consument waren er geïnteresseerden aanwezig om het jaarplan van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen te bemerken en een kijkje te nemen achter de schermen bij W.G. den Heijer & Zn.

De bijeenkomst werd geopend door Suzanne van der Pijll, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, die terugblikte op de goede resultaten van de eerste maanden van het jaar. Ze benoemde de deelname aan de Grüne Woche in Berlijn en de uitreiking van de eerste “Noordzeevisaward” door Burgemeester Pauline Krikke als de highlights van deze periode. Vervolgens presenteerde Suzanne ook het jaarplan van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. 

Focus op jeugd
Met educatiematerialen en het organiseren van kinderactiviteiten willen wij ook de jeugd bekend en enthousiast maken over Noordzeevis uit Scheveningen. Speciaal voor de jeugd ontwikkelen we placemats, kleurplaten en posters. Daarnaast zullen we dit jaar volop zichtbaar zijn tijdens kinderactiviteiten rondom evenementen, zoals Vlaggetjesdag, Sail op Scheveningen en het Noordzeevis festival VISSCH. Dit in samenwerking met andere organisaties die zich ook richten op kinderen, zoals Muzee Scheveningen.

Meer Noordzeevis uit Scheveningen op de menukaart in 2019
Ook deze zomer zal er weer een menukaartenonderzoek plaatsvinden onder de Scheveningse strandpaviljoens. In voorgaande jaren steeg het aanbod van Noordzeevis op de menukaart van de strandpaviljoens van 31% in 2016 naar 40% in 2017 tot wel 54% in 2018. We hopen dat dit jaar 75% van de Scheveningse strandpaviljoens Noordzeevis uit Scheveningen aanbiedt op hun menukaart.

Weer nieuwe ambassadeurs aangesloten
Sinds begin dit jaar zijn alweer zeven nieuwe ambassadeurs bij de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen aangesloten. Het gaat om Scheveningse Haringhandel Bjorn Bron, Henk Kraan, Het Zeemanshuis, Hanos Den Haag-Delft, Fruits de Mer Voorburg, Muzee Scheveningen en Greens in the Park. Het doel is om dit jaar meer dan 75 ambassadeurs van Noordzeevis uit Scheveningen aan te sluiten bij de community.

Visquiz en rondleiding
De bijeenkomst werd afgesloten met een visquiz en rondleiding. De interactieve visquiz werd gehouden door Matthijs den Heijer, voorzitter Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, en Ron Kleijn, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Waar de visboeren, visspecialisten en anderen vakmensen zelfverzekerd hun telefoon pakten om de vragen te beantwoorden, bleken er een hoop achter het net te vissen. Voor de nummer 1,2, en 3 was er een leuke prijs. Een restaurantcheque bij Harry Zarautz, een vistegoedbon bij Viswinkel de Lange en een fileermes van Visling. Daarna werd de groep in 4’en gesplitst en kregen alle aanwezigen een rondleiding door de groothandel van W.G. den Heijer & Zn. Uiteraard in vol ornaat vanwege de strenge HACCP regels.


Fotobijschrift: V.l.n.r. Suzanne van der Pijll, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, vertelt de community over de plannen, twee van de deelnemende groepen tijdens de rondleiding en de locatie W.G. den Heijer & Zn.