DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Bijeenkomst van Noordzeevis uit Scheveningen bij SVO Vakopleiding Food

12 december 2018

Op maandag 10 december organiseerde Stichting Noordzeevis uit Scheveningen samen met Feest aan Zee en SVO vakopleiding food een bijeenkomst bij de de vestiging van SVO in Rijswijk. De bijeenkomst stond in het teken van Noordzeevis met de nadruk op de bereiding; van fish tot food.

De bijeenkomst startte met een warm welkom van Suzanne van der Pijll, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en een korte presentatie over de SVO vakopleiding food door gastheer Rinus de Rijder, Onderwijsmanager SVO vakopleiding food. Hierna werd er teruggeblikt op de highlights van 2018 door Ron Klein, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De hoogtepunten waar de stichting in het bijzonder op terugblikte waren onder andere: de stijging van het aanbod Noordzeevis op Scheveningse strandpaviljoens, de komst van 20 nieuwe ambassadeurs en de publicatie van het eerste Noordzeevis uit Scheveningen boek. Een boek met verhalen uit Scheveningen en recepten met Noordzeevis.

Vervolgens startte de workshops waarbij de bereiding van product tot gerecht centraal stond. Er was een workshop vis fileren onder leiding van Nico Waasdorp, een workshop paella van Noordzeevis door Juan Delgado. En een workshop koken met Noordzeevis door Ingrid Linsen met haar koks in opleiding. Na de workshops kregen de deelnemers de gefileerde en bereide vis mee naar huis.

Voor 2019 heeft de stichting verschillende doelen op het menu staan. Waaronder vier bijeenkomsten, het ontwikkelen van een poster met Noordzeevis voor strandtenten en visdetaillisten, een vertaling van het boek in het Duits en het uitreiken van een “Noordzeevis award” aan Scheveningse en Haagse horeca.