DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Met foodbloggers op de visafslag

9 oktober 2018

De visafslag van Scheveningen. Een plek waar hard gewerkt wordt als de rest van Nederland nog slaapt. Afgelopen vrijdag was Stichting Noordzeevis uit Scheveningen aanwezig op de visafslag om de foodbloggers, Food by Co en Blik in de Keuken, een blik in de Scheveningse visafslag te geven.

Om 06:00 ’s ochtends begonnen we aan de rondleiding onder leiding van vishandelaar Ben de Lange. Deze vertelde de twee bloggers van alles over Noordzeevis in de schouwruimte en liet hun ook de vissen zien. Van kreeften en grote roggen, tot tong en tarbot passeerde de revue. En zelfs haaien en inktvis waren in groten getale aanwezig. De verbazing was dan ook groot toen zij leerde dat 90% van deze vis direct geëxporteerd wordt.

De rondleiding eindigde in de ‘mijnzaal’, de zaal waar de vis geveild wordt. Daar kregen de dames een kijkje in hoe het ‘veilen op de klok’ in zijn werk ging. De twee Haagse bloggers gaan zich hardmaken voor Noordzeevis en verloten binnenkort het boek ‘Noordzeevis uit Scheveningen’ onder hun lezers en volgers. 

Sita, Coco en Jodi krijgen uiteg over alle vissoorten door Ben de Lange.

 

Ben toont de mooie vinnen van de rode poon.

 

Jodi en Coco leren wat het mijnen op de klok inhoudt.

 

Na afloop van de rondleiding was het nog steeds vroeg.