DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Provincie Zuid-Holland is ambassadeur voor lokale vis uit Scheveningen

24 september 2018

Provincie Zuid-Holland is ambassadeur voor lokale vis uit Scheveningen

Jeannette Baljeu, gedeputeerde Provincie Zuid-Holland, heeft op donderdag 20 september een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. “Ik ga een goede ambassadeur zijn”, aldus Baljeu.

De Provincie Zuid-Holland had tijdens de lunch Noordzeevis op het menu staan voor al haar medewerkers. Zo waren er mosselen voor de liefhebbers en was er sushi en sashimi van makreel verkrijgbaar. Deze makreel was s ’ochtends geveild op de visafslag van Scheveningen en werd ter plekke gefileerd en verwerkt tot verse sushi en sashimi.

Provincie Zuid-Holland wil meer met lokale ondernemers samenwerken en is daarom ambassadeur geworden van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Jeannette Baljeu nam de oorkonde voor het ambassadeurschap in ontvangst van Suzanne van der Pijll en Barry Verbeek, bestuursleden van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

Jeannette Baljeu is niet onbekend met vis. Baljeu is opgegroeid in Den Helder en er stond vaak makreel op het menu.. Ze ziet graag meer Noordzeevis op de menukaart van het Provinciehuis verschijnen.

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer duurzame lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en wordt duurzaam gevangen.

Gedeputeerde Provincie Zuid-Holland, Jeannette Baljeu, met bot en poon in haar handen ontvangt de oorkonde van Barry Verbeek en Suzanne van der Pijll, bestuursleden van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.