DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Kurhaus zet Noordzeevis prominent op het menu

27 februari 2018

Marcel Bosman, General Manager van het Kurhaus, heeft op vrijdag 23 feb een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen voor het stimuleren van de consumptie van Noordzeevis.

De Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer duurzame lokaal gevangen vis op de Scheveningse menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en wordt duurzaam gevangen. Bovendien is de co2 voetafdruk van Noordzeevis veel lager dan van buitenlandse vissen.

Op dit moment is Noordzeevis nog relatief onbekend bij Nederlanders en krijgt het niet de waardering die het verdient. Het Kurhaus sluit zich aan bij de visie en missie van de Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Het ‘gezicht’ van Scheveningen zal de komende tijd meer Noordzeevis op haar menukaart gaan zetten.

Marcel Bosman, General Manager: "Stichting Noordzeevis uit Scheveningen is een geweldig initiatief om de Scheveningse vis en visserij op de kaart te zetten en te ontwikkelen. Elk seizoen brengt ons de prachtigste vis rechtstreeks uit onze ‘voortuin’. Onze Noordzee en Scheveningen hebben zoveel te bieden. Het is goed dat we daar meer aandacht aan gaan schenken." Het hotel gaat in het restaurant meer Noordzeevis uit Scheveningen op de kaart zetten.

Marcel Bosman (midden) krijgt de oorkonde uitgereikt door Suzanne van der Pijll en Ron Kleijn, bestuursleden van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.