DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Community bijeenkomst Noordzeevis bij Makro Wateringen

31 januari 2018

Op dinsdag 30 januari kwam de community van Noordzeevis uit Scheveningen weer bij elkaar. De bijeenkomst vond plaats bij de Makro in Wateringen en stond in het teken van de promotie van Noordzeevis. Makro is ambassadeur van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen en doet veel het product.

De avond begon met een terugblik en de toekomstplannen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. Barry Verbeek, bestuurslid van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, kondigde aan dat het in 2018 betrokken zal zijn bij de Volvo Ocean Race en het Themajaar Feest aan Zee. Vervolgens bracht Kees Taal, Business Manager W. van der Zwan & Zn., de zaal op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het verbod op de pulsvisserij. John Willems van de SVO Vakopleiding Food vertelde de zaal alle bijzondere details over verschillende onbekende Noordzeevissen, zoals steenbolk, mul, wijting, schar, rode poon, tarbot, griet en nog vele andere. Als laatst sprak de gastheer, Jan van de Werken, Category Manager Fish bij Makro, over de promotie van Noordzeevis. Makro toonde aan dat door het gericht onder de aandacht brengen van het product, de verkoop tot wel bijna 60% doet stijgen en dat er dus daadwerkelijk vraag naar is.

De avond bracht nog een verassing met zich mee. Makro Wateringen kreeg een oorkonde uitgereikt voor het ambassadeurschap. Deze kregen zij voor het aanbieden van een streekproduct uit eigen Noordzee en het actief bijdragen aan het geliefd maken van Noordzeevis uit Scheveningen. De avond kwam tot een eind met een bezoek aan de visafdeling van Makro.

Barry Verbeek, bestuurslid van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen vertelt over de toekomstplannen van De Stichting.

Kees Taal, Business Manager W. van der Zwan & Zonen, vertelt over de huidige stand van zaken omtrent het verbod op de pulsvisserij. 

John Willems vertelt uitgebreid over onbekende Noordzeevissen.

John Willems vertelt over makreel.

Jan van de Werken, Category Manager Fish, vertelt het verhaal van Makro en Noordzeevis uit Scheveningen.

Jan van de Werken neemt de oorkonde in ontvangst van Ron Kleijn en Suzanne van der Pijll, bestuursleden van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

De visafdeling van Makro Wateringen