DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Koken met Noordzeevis met Robert Siedenburg

9 februari 2017
Chefkok Robert Siedenburg was afgelopen dinsdag al vroeg begonnen met de voorbereidingen voor zijn kookworkshop tijdens de bijeenkomst. Hij maakte, met de filets van Arie Kuijt, een ceviche van horsmakreel met couscous, en op de huid gebakken wijting met risotto. Iedereen heeft geproefd hoe heerlijk Noordzeevis uit Scheveningen kan zijn.

 

Robert Siedenburg maakt een ceviche (gemarineerde rauwe vis) van horsmakreel. Het is belangrijk de vis dun te snijden. De marinade maakt hij van citrusvruchtensap (citroen, limoen en sinaasappel), gember, koriander, spaanse peper, vissaus en een sjalotje. Deze serveert hij op couscous met tomaatjes aangemaakt met groene kruiden.

 

Mensen willen gewoon lekker eten

 

Het hoofdgerecht is wijting met risotto. De wijting wordt op de huid gebakken, zonder te keren. De vis zie je op deze manier vanzelf garen tijdens het bakken, en voor extra smaak kun je er een paar klontjes boter door doen. De risotto is gemaakt met venkel. Deze serveer je samen met de wijting en kortgebakken paddestoelen.

Eet smakelijk!