DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Beeldverslag bijeenkomst 6 oktober VISSCH

9 oktober 2017

Afgelopen weekend was de 4e editie van het culinaire VISSCH festival in de visafslag op Scheveningen. De plek waar de visser zijn vis aanlandt om vervolgens te laten veilen. Stichting Noordzeevis uit Scheveningen organiseerde hier een community bijeenkomst voor haar ambassadeurs en geïnteresseerden. De deelnemers kregen de mogelijkheid om het vissersleven van dichtbij mee te maken, waarbij aanvoer en veiling centraal stond.  

Op de eerste dag van het evenement kwam de community bijeen op de kotter OD-1. Schipper Arie de Roode deelde zijn ervaringen als schipper op de Noordzee en pulsvisserij deskundige Kees Taal vertelde over de vangsttechnieken en quota voor de vissector. Daarna kregen de deelnemers een rondleiding op het schip waarbij zij zagen hoe de bemanning leeft als zij op zee zijn. De bijeenkomst werd voortgezet in de veilingzaal waar Wim Harteveld, locatiemanager van de visafslag, de deelnemers een beeld gaf van wat het ‘mijnen op de klok’ inhoudt en de ontwikkelingen van de Scheveningse visafslag.

Dat de Noordzee tot één van de veiligste, schoonste en meest gereguleerde zeeën ter wereld wordt gerekend wekte verbazing bij de deelnemers alsmede de sterke groei van de visserij en de omzetcijfers van de Scheveningse visafslag.