DOE MEE
Terug naar overzicht

Nieuws

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen op bezoek bij Scheveningse visafslag

7 augustus 2017

Vrijdag 4 juli was het vroeg uit de veren voor Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.Om de sfeer van het Scheveningse vissersleven te proeven kregen wij een rondleiding van Viswinkel De Lange door de visafslag op Scheveningen. Bij binnenkomst werden wij verwelkomd door de vlag van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De rondleiding begon in de kijkruimte waar alle aangelande vis tentoongesteld stond. Hier lagen veel verschillende soorten vissen, zoals schol, tong, kabeljauw, heek, tarbot, zeeduivel, zeewolf, heek, mul en vele anderen. Hierna vervolgde de rondleiding naar de sorteerruimte waar diverse vissoorten machinaal en handmatig gesorteerd werden. De rondleiding eindigde op de visveiling waar de groep een goede indruk kreeg van wat het “mijnen op de klok” precies inhoudt.